Ons MAXteam

De leerkrachten 

Bovenbouw groep de Pioniers: Marije Ruben en Marjolijn Boer
Middenbouw groep de Diepzeeduikers: Ilse Hengelman
Verkenners, samengestelde groep met kinderen uit groep 2 en 3 uit alle onderbouw stamgroepen: Rebecca Kruik
Clusterbegeleiding, voor de scholen in ons cluster Viarik: Rebecca Kruik en Marije Ruben

Zij stellen zich graag aan u voor…

Marije Ruben: Ik woon in Asperen, samen met mijn kinderen Quinten en Noa. In 2000 ben ik begonnen met werken in het onderwijs op een kleine, innovatieve school. In 2013 ben ik daar gestart met de opleiding Specialist begaafdheid. Deze opleiding heb ik met veel plezier gedaan en afgerond. 
Een logische stap na het opzetten van de plusklas op mijn toemalige school, was toen het opzetten en coördineren van de bovenschoolse plusklas. 
Een aantal jaar heb ik met heel veel plezier het onderwijs aan de meer- en hoogbegaafde kinderen van het cluster vormgegeven.
Dat smaakte naar meer! Met veel plezier geef ik nu les aan onze kinderen in MAXklas.

In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Ik speel graag spelletjes, bij voorkeur coöperatieve spellen, zoals De Crew, Weerwolven van Wakkerdam, Codenames, Just one, The Game, Klaverjassen en Tac. Dit zijn vooral coöperatieve spellen, of spellen in teams. Ik houd van samen!
Tijdens de weekendjes weg met onze vriendengroep is er volop tijd om samen spelletjes te spelen en bij te kletsen.
Voor mij en mijn kinderen zijn dat mooie herinneringen en steeds weer momenten om naar uit te kijken. 
Ook sport ik graag. Ik vind het heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken met een potje volleybal of zaalvoetbal.
Als juf geef ik kinderen graag vertrouwen en ruimte om eigen keuzes te maken.

Marjolijn Boer en Marije Ruben

Eerlijkheid, positiviteit en respect voor elkaars gevoelens en ideeën vind ik heel belangrijk in het leven en dus ook in de klas.
Lesgeven in MAXklas is voor mij een heerlijke uitdaging.
Als jij ook wel van een uitdaging houdt, dan zie ik je graag in MAXklas!

Marjolijn Boer: Ik woon zo’n 20 jaar gelukkig samen met Bert in Sliedrecht. Ik hou van mijn werk; ik was eerst leerkracht, werd intern begeleider, locatieleider en later ook plusklasbegeleider. Ik had het voorrecht om aan de wieg te staan van een bovenschoolse plusklas voor groep 7 en 8 en dat heb ik 4 jaar met heel veel plezier gedaan. Omdat het in het onderwijs steeds meer gaat om coachen, onderzoeken en ontdekken ben ik de opleiding “talentbegeleider voor gevorderden” gaan doen. Daar specialiseerde ik mij in executieve functies en spel, mindset en Slimme Kleuters.

Naast mijn liefde voor mijn werk blijft er ook vrije tijd over voor ontspanning. Ik lees graag en veel; alles wat met letters te maken heeft, vind ik leuk. Net als het spelen van gezelschapsspellen en startgames. Dat wissel ik af met muziek maken; ik speel met veel plezier klarinet in een orkest, maar ook muziek luisteren en naar concerten gaan doe ik graag. Beweging is belangrijk, daarom wandel ik regelmatig, doe ik aan yoga en houd ik van dans-fitness combinaties zoals Zumba. Gelukkig heb ik in het onderwijs ook vaak vakantie, want dan is er tijd voor museabezoek; vooral kunst en antropologie hebben mijn interesse. Als het lekker weer is, ben ik vaak op het water te vinden; samen met Bert vaar ik in onze sloep door de Biesbosch.

Als mens en juf kun je me herkennen aan mijn positieve insteek, enthousiasme, veelzijdigheid en creativiteit en mijn gezellige kletspraatje. Kom je in onze MAXklas? Dan maak je me altijd blij met een lekker kopje thee, een mooie spreuk of gedachte en een glimlach op je gezicht!

Ilse Hengelman:

Mijn naam is Ilse. Ik werk sinds maart 2022 in de middenbouw van de MAX-klas.

Ik werk op kindcentrum Werelds in Vianen, waar ik lesgeef aan een fulltime HB-klas middenbouw. Ik doe dat fulltime en met veel plezier!

Ik heb ruim 20 jaar op een school in Utrecht gewerkt in de bovenbouw. Daar heb ik in de werkgroep plusleerlingen gezeten en vanuit die positie verschillende trainingen/ workshops en netwerkbijeenkomsten bijgewoond betreffende hoogbegaafdheid. Ik heb de plusgroep opgezet en deze een aantal jaar gedraaid.

Nu werk ik als stamgroepleider bij de diepzeeduikers, één van de MAXklassen.
Ik vind het geweldig om de kinderen in alle aspecten van hun zijn te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Hun groei en reactie daarop geven mij veel energie!

Ik houd van lezen, zwemmen en ben dol op Schotland!

Rebecca Kruik

Stamgroepleider van de Verkenners.